جمبرى بطريقة كنتاكى
ممممممممممم
ــــــــــــــــــــــــ
المقادير:
*
جمبرى حسب المتاح ويفضل متوسط اوكبير
بيضة.
خردل أصفر.(من عند العطار)
ملح.
ملعقةلبن بودرة
فلفل أسود.
ملعقة نشا.
- ذرة بيكنخ بودر.
- ذرة خميرة.
- زيت للقلي.
- دقيق.
**
طريقة التحضير :
*
1-نشق الجمبرى من الضهر ونسيب الديل منشيلهوش
2-يتبل فقط بالملح والخردل الاصفر والفلفل الاسمر ونبعد نهائيا عن الليمون لانه هيطريه وميبئاش مقرمش
*
لعمل الصلصة :
- نحضر ( بيضة + ملعقةلبن بودرة + ملح + فلفل أسود + ملعقة نشا متوسطة + ذرةبيكنج بودر + ذرة خميرة + 4 ملاعق دقيق مليانة ويضاف الماء حتى يكون مزيج شبه سائل مثل مزيج (القطايف).
- يغمس الجمبرى المتبل سابقا فيه ويغمس في البقسماط ويترك في الفريزر ساعة ليتجمد
- ثم يقلى في الزيت. 2- يتبل فقط بالخردل الأصفر والملح والفلفل الأسود فقط ( ابتعدي عن الليمون )
لان الليمون هيطريه وميبأاش مقرمش
ـــــــــــــــــــــــــ ــــــــ
وبالف هنا وشفا يا حلوين.
__________________