مجموعه الرساله الاعدايه
اهلا بك زائر منتديات مجموعه الرساله نتمني لك قضاء وقت سعيد معنا ونتمني انضمامك لاعضاء المنتدي وشكرا لك
مجموعه الرساله الاعدايه
اهلا بك زائر منتديات مجموعه الرساله نتمني لك قضاء وقت سعيد معنا ونتمني انضمامك لاعضاء المنتدي وشكرا لك
مجموعه الرساله الاعدايه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مجموعه الرساله الاعدايه

منتدي اجتماعي
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل "السوبيا المززة"

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اسيره الصمت
رساله ماسي
اسيره الصمت


عدد المساهمات : 510
تاريخ التسجيل : 29/05/2010
الموقع : elra.yoo7.com

طريقة عمل "السوبيا المززة" Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل "السوبيا المززة"   طريقة عمل "السوبيا المززة" Icon_minitimeالجمعة يونيو 11, 2010 3:47 pm

النهارده هنشوف طريقة عمل "السوبيا المززة" وهي أكلة مصرية جداً، وناس كتير بتحب تاكلها..تعالوا نشوف طريقتها مع بعض..




المقادير:
كيلو أرز
نصف كيلو لبن
2 كوب زبادي كبير
ملح ليمون (هتلاقيه عند العطار)
سكر


طريقة التحضير:
1- هاتي الأرز واغسليه كويس جداً، وحطيه في حلة على النار، وحطي عليه كمية من الميه؛ بحيث تغطي الأرز بالكامل، وسيبيه لغاية ما يتسلق مع مراعاة إن الأرز ما يشربش الميه كلها؛ يعني لو حسيتي إنه محتاج ميه ممكن تزوّدي له.

2- اخلطي الأرز المسلوق في الخلاط شوية شوية، وبعد ما تحسي إن الأرز كله بقى ناعم ومتجانس زي المهلبية ضيفي عليه اللبن والزبادي وملح الليمون والسكر واخلطيهم مع بعض كويس جداً.

3- بعد ما المكونات كلها تختلط ببعض، صبيها في أطباق التقديم وحطيها في الثلاجة، وعند التقديم ممكن تزينيها بالقرفة.

ملحوظة: كمية ملح الليمون والسكر بتتحدد على حسب درجة المزازة اللي إنتي عايزاها، ولو عايزة تعملي السوبيا الحلوة فكل اللي عليكي إنك تلغي ملح الليمون من المكونات.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل "السوبيا المززة"
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مجموعه الرساله الاعدايه  :: بيتك عالمك الخاص :: مطبخك مملكه-
انتقل الى: