المقادير:
1 كيلو سمك بورى - 4 حبات طماطم - 3 حبات فلفل رومى
3 بصلات مقطع حلقات - 2 ملعقة كبيرة ثوم مفوم - 1 ملعقة كمون
1 ملعقة فلفل اسود - 1ملعقة شطة - 3/1 كوب عصير ليمون
3/1 كوب زيت ذرة - ورق فويل
الطريقة:
- نجيب السمك المنظف ونقوم بعمل فتحة فى الظهر بحيث يصبح مفرود تماما.
- نجهز جميع مكونات الحشوة ونضع عليها التوابل و عصير الليمون .
- نحضرصاج و نبطنه بـ ورق الفويل ونضع السمك و عليه الحشو موزع بطريقة جيدة و ندخله الفرن لمدة 45 دقيقة وقبل اخراجه نصب الزيت فوق الوجهونحطه لحظات تحت الشواية بس لوكان الوش اتحمر كويس منحطوشتحت الشوايةنطلعه بعد ما نصب الزيت ونقدمهمع احلى رز سمك الرز المصرى اللى بالبصل وبالهنا والشفا .