فراخ الشيش طاووق
نحضرفرخة ونقطعها قطع صغيرة بالعضم وننقعها في ملح وليمون لمدة نصف ساعة
ونكون محضرين بصلة وطماطمية وفلفل اخضر وليمون ومعلقة خل وبهارات فراخ وملح وفلفل اسودومعلقة زيت وكل المكونات دية في الخلاط ونضربهم ونغسل الفرخة ونضع المكونات عليها ونتركها فى الثلاجة لمدة ساعتان أو ثلاثة ساعات ثم نصيفيها من الخليط ونضع الخليط جانبا ونحضر أسياخ خشب نشبك فيها الفراخ مع بصل مربعات وفلفل مربعات وطماطم مربعات حتى تنتهى كمية الفراخ ثم بعد زلك نضع أسياخ الفراخ فى صينية ونضع عليها الخليط التى تم وضعها به فى الثلاجة ونضعهم فى الفرن